hindoe media groep
Gita Jayanti

Gita Jayanti is de dag waarop de openbaring van de Gita of de Bhagavad Gita plaats vond.

De Gita is één van de heilige boeken van de Hindu ‘s. Gita betekent het lied van God. De openbaring geschiedde door Shri Krishna op de elfde dag van de lichte maandhelft van de Hindu maand margashira of agahan (november/december).

De Gita is een filosofisch werk en de kern van de Vedische kennis, één van de belangrijkste Upanishads (heilig boek) van de Vedische literatuur. De Gita is een onderdeel van de Mahabharat, één van de twee grote Indische epen die uit de tijd van onze jaartelling dateren. De Gita is in verschillende talen vertaald en wordt door vele mensen over de gehele wereld gelezen. Het beschrijft de oorlog van de Pandava ’s en de Kaurava ’s, twee onderling verwante geslachten.

De Bhagavad Gita is een onderdeel van het grote Mahabharata-epos. Het vertelt hoe de god Krishna de krijger Ardjuna bijstaat en hem inzicht geeft in leven dood, de band tussen mens en god en het onderscheid tussen goed en kwaad. De Bhagavad Gita geeft in essentie, in een bijna verhalende vorm, de kennis en wijsheid weer, die in de boeken van de Veda’s en de Upanishads zijn opgeschreven.

Hindoe.eu is onderdeel van hindoe mediagroep.eu
Deze website is gemaakt door Parkash Ramai
hindoefood