hindoe media groep
Krishna Janamashtmi

Een feest met veel muziek, toneel, zang en dans waarbij de verjaardag van Krishna wordt gevierd. Krishna wordt gezien als de volledige incarnatie van de god Vishnu. Hij werd onder erbarmelijke omstandigheden geboren toen zijn ouders gevangen zaten. Dit feest wordt gevierd op de zevende en achtste dag van de donkere helft van de maand Bhadrapada.

Met Ram is Krishna de meest vereerde incarnatie van Vishnu. Krishna is de onderrichter. De Bhagavad Gita ( het Lied des Heren ) en de Bhagavad Puran zijn aan hem gewijd. De Bhagavad Gita is een onderdeel van het grootste epos aller tijden en aller volkeren, n.l. de Mahabharata, die uit ruim 100.000 shloka’s ( twee-regelige Sanskritsirofen ) bestaat.

Op Krishna Janmastmi worden vooral in de tempels diensten gehouden, waarbij over het algemeen uit de Bhagavad Puran (verhalen uit het leven en de leer van Krishna ) wordt voorgelezen.
Het voorlezen uit de Bhagavadgita – een leerdicht van Shri Krishna – staat die dag ook centraal in de verschillende tempels en bijeenkomsten.

Hindoe.eu is onderdeel van hindoe mediagroep.eu
Deze website is gemaakt door Parkash Ramai
hindoefood