hindoe media groep
Bezetting door Ariërs

De neergang van de indus-beschaving viel ongeveer samen met de invasie van de Arische of Indo-Europese nieuwkomers. Deze Ariërs waren lange mensen met en blanke huid die waarschijnlijk rond 2000 v. Chr. uit centraal Azië wegtrokken. De Ariërs hadden hun land moeten verlaten nadat hun land onvruchtbaar was geworden door waarschijnlijk klimaatveranderingen. Een groep vestigde zich in Noord-Griekenland en een ander in Iran (Iran is afgeleid van Ariër). Een afsplitsing van deze Iranese tak is uiteindelijk India binnengevallen.

Zij waren van oorsprong jagers en veehoedende nomaden en zeker minder ontwikkeld dan hun stedelijke voorgangers. Daarentegen waren ze bedreven in metaalbewerking en bewapening. Deze nomaden staken rond 1500 v. Chr. het Hindoe-Koesj gebergte over en liepen de inheemse volkeren onder de voet. Ze namen de grond in bezit en werden boeren. Vervolgens begonnen de mensen beroepsgroepen te vormen waaruit later het hindoeïstische kasten stelsel is ontstaan. De eerste Indiase koninkrijken werden gesticht. De krijger/hoofdmannen werden koning. Priesters bleven grote openbare offerceremonies houden om de status en macht van de vorst en zijn nabijheid bij de goden te demonstreren.

Deze Ariërs spraken een oude vorm van Sanskriet. De Ariërs aanbaden natuurgoden en brachten offers aan deze natuurgoden. Doordat zij zich mengden met de volken van de Indusvallei namen zij nieuwe goden aan. Tegen 1000 v. Chr. was de Arische cultuur dominant in Noord-India.

Het grootste deel wat wij van de Indiase Ariërs weten, hebben wij uit hun geschriften de Veda’s ( boeken der kennis). Dit is een verzameling, bezweringen en beschrijving van riten. Dit werd mondeling overgedragen. De mondelinge traditie waaruit de Veda’s zijn voortgekomen wordt sroeti genoemd. Deze werd doorgegeven door spirituele leraren, genaamd brahmanen, die de geestelijke adel vormde.

De religieuze ideeën van het volk van de Indus kennen wij alleen uit archeologische vondsten. Op dit moment kan alleen worden gespeculeerd over de oude geschiedenis en hun opmerkelijke beschaving en mythologie.

Hindoe.eu is onderdeel van hindoe mediagroep.eu
Deze website is gemaakt door Parkash Ramai
hindoefood