hindoe media groep
Narasimha

Avatar 4 :

Narasimha is half mens en half leeuw. Dit is een mens met een leeuwenhoofd.
Varaha had Hiranyaksha gedood. Zijn vrouw en broer Hiranyakasipu hadden veel verdriet en waren erg woedend op Vishnoe. Hiranyakasipu ging mediteren en kreeg hulp van Brahma. Hij mocht een wens doen. Hiranyakasipu vroeg om onsterfelijkheid. Hij wilde niet gedood worden door een mens of dier, niet binnenshuis of buitenshuis,niet tijdens de dag of nacht en ook niet door een wapen. Zijn wens ging in vervulling. Hiranyakasipu werd overmoedig en begon ook de goden lastig te vallen. Vishnoe verscheen in de vorm van Narasimha verstopte zich in een van de pilaren bij de ingang van zijn woning en sloeg bij schemering toe op de drempel van zijn woning. Hij doodde hem met zijn klauwen.

In enkele andere vertellingen wordt gezegd dat Hiranyakasipu een zoon kreeg toen hij aan het mediteren was genaamd Prahlada. Deze Prahlada was een volgeling van Vishnoe. Hij eerde Vishnoe en zei tegen zijn vader dat hij geen angst kende want hij wist dat Vishnoe overal aanwezig was. Hiranyakasipu kon dit niet hebben.

Hiranyakasipu probeerde zijn zoon te doden op verschillende, manieren maar zijn geloof in Vishnoe redde hem steeds. Toen Hiranyakasipu zich niet meer kon beheersen wilde hij zijn zoon met zijn zwaard doden. Vishnoe verscheen in de vorm van Narasimha verstopte zich in een van de pilaren bij de ingang van zijn woning en sloeg bij schemering toe op de drempel van zijn woning. Hij doodde hem met zijn klauwen.

Hindoe.eu is onderdeel van hindoe mediagroep.eu
Deze website is gemaakt door Parkash Ramai
hindoefood