hindoe media groep
Yoga

Yoga = sansk. samentrekken, verbinden.
Door Yoga krijgt de persoon beheersing over het eigen lichaam en is gericht op het goddelijke. Yoga is een verzameling van psychosomatische technieken om meditatie te beoefenen. Er bestaan verschillende vormen. Elke yogamethode is gericht op een geloof en bepaalde oefeningen.

Raja Yoga :
Raja Yoga ( de Koninklijke weg) is de klassieke vorm van yoga waarbij mentale en fysieke energie omgezet moet worden in spitrituele energie.

Hatya Yoga :
Hatya Yoga is de yoga van de vitaliteit. Deze vorm van yoga kent ongeveer 80 lichaamshoudingen ( asana΄s). Deze vorm van yoga wordt gebruikt ter voorbereiding om hogere vormen van yoga te beoefenen.

Laya Yoga :
Laya Yoga is de yoga van desintegratie. Door concentratie op de chakra΄s probeert men het goddelijke te bereiken.

Manra Yoga :
Manra Yoga is de Yoga van geluid. Hierbij wordt ritmisch een mantra opgezegd. Dit kan weken tot jaren duren. Hiermee kan dan een veranderde bewustzijnstoestand bereikt worden.

Tantristisch yoga :
Tantristisch yoga is de yoga van seks. Volgens de aanhangers van tantrisch yoga heeft seksualiteit een enorme kracht. Deze seksuele energie kan worden gebruikt om het goddelijke te bereiken.

Jnana Yoga :
Jnana Yoga is de yoga van kennis (begrip). Door gedegen en volhardend onderzoek kan leert men het verschil begrijpen tussen het pure bewustzijn (Puruha) en het gewone bewustzijn in iemands geïncarneerde toestand (citta).

Karma Yoga :
Karma yoga is de yoga van het handelen. Met karma wordt bedoeld de handelingen en het resultaat van die handelingen. Indien men een goed karma heeft kan men het goddelijke bereiken.

Bhakti Yoga :
Bhakti Yoga is de yoga van de liefde. Men probeert het goddelijke te bereiken door de kracht van de liefde in god.

Kundalini Yoga :
Kundalini =sans slangenkracht. Deze slangenkracht bevindt zich inde basis chakra onderaan de ruggengraat. De slangenkracht ligt er opgerold als een slang. Middels meditatie kan deze slang omhoog klimmen waarbij elke chakra wordt geactiveerd. Als de energie de kruin chakra bereikt wordt men een met Shiva.

Hindoe.eu is onderdeel van hindoe mediagroep.eu
Deze website is gemaakt door Parkash Ramai
hindoefood